Információ

Ha út közben vagy előtte bármilyen kérdés merülne fel, akkor szívesen állunk a vendégek rendelkezésére többek között programfüzetekkel és hasznos tippekkel. 

Megszomjazott? Üzletünk ingyenes kulacstöltő pontként is üzemel, feltöltjük kulacsát vagy palackját friss csapvízzel.

A környékről

A Velencei-tó Magyarország harmadik legnagyobb természetes tava. Kedvező természeti és földrajzi adottságainak, valamint a mederszabályzásnak köszönhetően a Balatonhoz hasonlóan hazánk legkedveltebb üdülőhelyeinek egyike.

Területe 26 km², a felület harmada nádassal borított. A napsütés hatására, valamint a sekély, átlagosan 1,5 m-es mélysége miatt Európa egyik legmelegebb tava: a víz hőmérséklete elérheti a 26-28 °C-ot is.

A Velencei-tó ásványi anyagokban (nátrium és magnézium) gazdag, kiváló vize a kimerült szervezetet felfrissíti, regenerálja. A fürdésen kívül a reumatikus fájdalmak enyhítésére is alkalmas.

A tó körbe hozzávetőlegesen 30 km a bicikliúton. A kerékpárút jól kijelölt, önálló nyomvonalon halad, de egy kb 5 km-es szakaszon /Dinnyés és Pákozd között/ az autós forgalommal közös úttesten, azonban végig kerékpárútként felfestett részen lehet közlekedni.

Domborzati viszonyokat tekintve csak az északi oldalon vannak enyhe emelkedők dombok, a keleti, déli és nyugati oldal teljesen sík. A teljes tókörön 91 méter a szintemelkedés, ami könnyen teljesíthetővé teszi azt a kevésbé gyakorlott kerékpárosok számára is. 4 – 5 kilométerenkénti pihenőkkel akár 7- 8 éves gyermekek is már sikeresen teljesítik.

A kerékpárút mellett rengeteg helyen van lehetőség pihenni, felfrissülni. A tó dél-nyugatii felén, a Madárrezervátum közelében vannak csak 4-5 km kihagyásokkal büfék, de pihenőpontok, kilátók, látnivalók ott is akadnak.

Kölcsönzőnk a Magyar Kerékpárosklub Velence-tavi területi szervezetének alapító tagja.

Scroll to Top